2015. június 10., szerda

Tanítaná az élet – de hiába

Darla Zelenitsky felvétele
Edgar Nernberg egy építési terület tereprendezése közben felbecsülhetetlen értékű, homokkőbe ágyazott ősi halkövületeket ásott ki markolójával a kanadai Albertában. Szerencsére, Nernberg úr amatőr kövületgyűjtő, így tudta, hogy mit kell tennie, és felfedezéséről értesítette Darla Zelenitskyt, a Calgary Egyetem paleontológusát, aki alaposan megvizsgálta a leletet. Zelenitsky alig hitt a szemének, amikor meglátta az öt, közel tökéletes állapotban lévő őshalmaradványt. Kormeghatározással megállapította, hogy a leletek 60 millió évesek. Noha alapos vizsgálatuk még csak most kezdődik, az azonban már kiderült, hogy ezek az őshalak a mai csontos halak korai képviselői, így jelentősen hozzájárulhatnak a csontos halak törzsfejlődésének megértéséhez a dinoszauruszok kihalását követő földtörténeti időszakban.
A szerencsés felfedező, Edgar Nernberg azonban nem hiszi el a tudományos megállapításokat, neki ezektől eltérő véleménye van a talált leletekkel kapcsolatban. Szerinte ezek az özönvíz idejéből származnak és nagyjából 4500 évesek csupán. Nernberg úr meggyőződéses „fiatal föld” kreacionista, aki szó szerint értelmezi a bibliai teremtéstörténetet, és szerinte a világegyetem, benne Földünkkel, mindössze 6000 éves. Ezen a nézetén akkor sem változtat, ha olyan rendkívüli - nézetét cáfoló - leletek landolnak lábai előtt, mint ezek az őshalmaradványok.
Darla Zelenitsky és Edgar Nernberg

We all have the same evidence, and it’s just a matter of how you interpret it.”

„There’s no dates stamped on these things.”

„I subscribe to the creationist position, and I believe they were laid down in Noah's flood, about 4,500 years ago. But we agree to disagree.” – nyilatkozza büszkén a „politikailag korrekt” tudósításokban.

A probléma evvel az, hogy tények és a tudományos ismeret nem vélemény kérdése, amit bárki kénye-kedve szerint értelmezhet. Az, hogy az őshalmaradványok 60 millió évesek, vagy csak 4500, nem megvitatás kérdése. Az egyik megbízható tudományos módszerekkel meghatározott érték, egy olyan szaktudományosan képzett és tapasztalt kutató által, akinek élethivatása a kövületek tanulmányozása. A másik egy paleontológiai képzettséggel és ismeretekkel nem rendelkező ismert kreacionista elképesztő és nevetséges elképzelése. Ennek ellenére a legtöbb tudósítás (itt és itt is) egyenlő terjedelemben ismerteti a két álláspontot, ráadásul anélkül, hogy rámutatna a tudományt tagadó álláspont abszurditására és tarthatatlanságára.

6 megjegyzés:

 1. اهلاً ومرحباً بكم عملائنا الكرام نحن نقدم خدمان منزلية مميزة وذات ضمان وجودة عالية جدا عليكم بالتواصل معنا الأن وسوف نلبي طلباتكم بكافة تفاصيلها عن طريق بعض الروابط الخاص بالموقع الخاص بالشركة :.
  شركة عزل اسطح بابها
  شركة نقل عفش بابها
  شركة عزل خزانات بابها
  شركة تنظيف مجالس بابها
  شركة تنظيف شقق بابها
  شركة مكافحة النمل الأبيض بابها
  شركة ترميم منازل بابها
  شركة عزل اسطح بابها

  VálaszTörlés
 2. خدمات منزلية بأرخص الأسعار عالية الدقة قمة التميز في إختيار ماكينات التنظيف أيادي عاملة خبرة منذ سنوات كافة عوامل النجاح تتوفر في شركة التميز الجنوبي يمكنكم التتبع والتواصل معنا عبر الروابط التالية :.شركة مكافحة حشرات بابها
  شركة تنظيف منازل بابها
  شركة تنظيف فلل بابها
  شركة تنظيف خزانات بابها

  شركة تنظيف بابها

  VálaszTörlés
 3. شركة من الشركات الرائدة في الخدمات المنزلية شركة التميز الجنوبي تتميز بوجود عمال متميزة وعلى أعلى دقة ممكن شركة التميز الجنوبي أسعار بدون منافسة تواصل معنا الأن عبر الروابط التالية وسوف نلبي طلباتكم في اسرع وقت ممكن :.
  شركة مكافحة نمل أبيض بخميس مشيط
  شركة مكافحة حشرات بخميس مشيط
  شركة تنظيف بخميس مشيط
  شركة تنظيف خزانات بخميس مشيط
  شركة تنظيف شقق بخميس مشيط
  شركة تنظيف فلل بخميس مشيط
  شركة تنظيف مجالس بخميس مشيط
  شركة عزل خزانات بخميس مشيط

  VálaszTörlés