2013. április 15., hétfő

A hatalom embere megkérdezte: "They evolve into a person?"


Louisiana állam törvényhozóinak eltökélt szándéka, hogy lehetővé tegyék a kreácionizmus tanítását az állami iskolák természettudományos óráin. E "nemes" kampánynak persze fontos része, a valódi tudomány, az evolúció támadása.  Ezen az alig több mint egyperces videón egy biológia szakos tanárnő próbálja türelmesen elmagyarázni egy parlamenti vizsgálóbizottságnak, hogy tényleg van bizonyíték az evolúcióra. Példaként említi és próbálja magyarázni Richard Lenski híressé vált evolúciós kísérletét, amelyben baktériumok evolúcióját mutatták ki sokezer generáción keresztül. Ezt hallva, a bizottság egyik konzervatív tagja, Mike Walsworth szenátor közbevág, és felteszi a címben szereplő idióta kérdést: "They evolve into a person?"

A nagyreményű szenátor kérdései egyértelműen bizonyítják, hogy fogalma sincs az evolúcióról. Milyen szerencse, hogy ennyire tájékozatlan politikusok csak az óperenciás tengeren túl élnek. :)

4 megjegyzés:

  1. "Milyen szerencse, hogy ennyire tájékozatlan politikusok csak az óperenciás tengeren túl élnek. :)" reménykedjünk. Kik a történelmi sötét középkort emlegetik, nem is sejtik, mily közel van itt-ott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "nem is sejtik, mily közel van itt-ott" - egyetértünk.

      Törlés
  2. Sok tudatlan ember él a Földön.

    VálaszTörlés
  3. Really Good Work Done By You...However, stopping by with great quality writing, it's hard to see any good blog today.
    HQLicense
    Gravit Designer Crack

    VálaszTörlés