2012. január 2., hétfő

A szaporodás gólya elmélete

Tudomány- és evolúcióellenes mozgalmak politikai célja, hogy az élővilág kialakulásával kapcsolatos elképzeléseiket az evolúciós elmélet alternatívájaként oktathassák az iskolákban. Főleg e mozgalmak képviselőinek figyelmébe ajánlom az alábbi elméletet.



Két különböző elképzelés létezik gyerekek létrejöttére: a szexuális reprodukció és a gólya elmélet. Nagyon sokan hisznek a szexuális reprodukcióban, mert ezt tanulták iskolában. A valóságban azonban sokan a gólya elméletet részesítik előnyben. Az iskolai oktatásban figyelembe kellene venni, hogy a szexuális reprodukció nem tény, hanem csupán egy lehetséges elmélet. Alternatív elméletek, mint pl. a gólya elmélet, tanítása ugyancsak indokolt lenne.

A gólya elméletet alátámasztó tények a következők:

1. Tudományosan bizonyított, hogy gólyák léteznek. Ezt bármelyik ornitológus örömmel igazolja.

2. A magzati fejlődés több eseményét nem képes magyarázni az szexuális reprodukciós elmélet.

3. A szexuális reprodukciós elmélet szerint a bébi már 9 hónapos a megszületésekor, noha mindenki tudja, hogy az újszülött az újszülött.

4. A szexuális reprodukciós elmélet szerint a gyerek egy szexuális aktus eredménye. Azonban sok, jól dokumentált esetről tudunk, amikor szexuális aktus nem vezetett gyerek születéséhez.

5. Hollandiában végzett statisztikai felmérések pozitív korrelációt mutattak a születések száma és a gólyák száma között: mindkettő csökkent.

6. A gólya elmélet szigorú tudományos módszerekkel tanulmányozható. Csupán egyetlen feltételnek kell teljesülnie: gólyák hozzák a gyerekeket.


(Ismeretlen szerzőtől fordítva)

3 megjegyzés:

  1. Sajnos pont azok nem értik, vagy nem akarják érteni, akiknek szólna.
    Én madarász vagyok és a gólyaelméletben hiszek. Pl. egyes helyeken növekedett a fekete gólyxák száma, és lám, egyre több a sötét bőrű vagy sötét lelkű ember Magyarországon. A szexuális reprodukció csak egy üzlet. Nem is rossz! :D

    VálaszTörlés
  2. Nekem semmi bajom a gólya elmélettel, csak bizonyítsák be tudományosan (megfigyelés, kísérlet, stb.) hogy tényleg a gólya hozza a kisbabát.

    Hasonlóan semmi bajom az evolúció elméletével, csak bizonyítsák be, hogy a variabilitás, pontosabban a random mutáció a természetben képes átlépni a faj határait és új fajokat létrehozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a hozzászólás több téves elképzelést demonstrál. Egyrészt, tudományos elméleteket nem lehet bizonyítani, csak megcáfolni. Az evolúciós elmélet nagyszerűségét éppen az mutatja, hogy megfigyelések, leletek és adatok milliói támazstják alá, miközben egyetlen ellentmondó adat, vagy megfigyelés sem létezik.

      Random mutáció nem képes faj létrehozására, ezt nem állítja az evolúciós elmélet. Érdemes lenne alaposabban megismernie azt, amit ilyen vehemensen kritizál.

      Törlés