2014. január 2., csütörtök

Evolúció


3 megjegyzés:

  1. Tisztelt tanár úr!

    A http://szkeptikus.bme.hu/ oldal mintájára, nem lehetne a SZTE genetikai tanszékének is egy ilyen oldala amely főként a GMOval kapcsolatos tudatlansággal,rémhírterjesztéssel és az evolúcióval kapcsolatos áltudományokkal foglalkozna?

    Össze lehetne gyűjteni a blogoló biológusokat egy nagy csapatba mint például a critical biomassosokat, valamint szerintem Györgyey János is szivesen részt venne benne, szokott is előadásokat tartani a GMOval kapcsolatban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves budapest45!
      A Genetikai Tanszék weboldalának más a rendeltetése, mint a Szkeptikus Társaságé (vagy egy blogé), és elég kötött az, hogy mi kerülhet fel az oldalra (ami sajnos már egy ideje fejlesztés alatt áll). A Tanszéki oldalra oktató és kutatómunkánkkal kapcsolatos tájékoztató információk kerülhetnek fel.
      A GMO, valamint ezek elméleti és gyakorlati vonatkozásai része a haladó genetikai tananyagnak, ahol a hallgatók megismerkedhetnek evvel a témával, és társadalmi fogadtatásával is.
      Magam részéről helyesnek és örömtelinek tartom, hogy a Szkeptikus Társaság, és más internetes oldalak, vagy blogok is foglalkoznak a GMO témával, annak tudományos vonatkozásaival és gyakorlati hasznával és rámutatnak a témával kapcsolatos tájékozatlanságra és az ebből eredő rémhírterjesztésre. Úgy tudom, hogy Györgyey János megtalálta azokat a platformokat, ahol kifejtheti ismereteit, nézeteit a GMO-val kapcsolatosan.

      Törlés
    2. Nem úgy értettem, hogy a jelenlegi tanszéki honlapra, hanem emelett egy másik weblap.

      Azért jutott eszembe, mert ennek mint egy egyetem hivatalos weblapjának, talán nagyobb lenne a tudománypolitikai súlya.

      Törlés