2012. március 11., vasárnap

Egy egyszerű evolúciós lecke

5 megjegyzés:

  1. Tehát az ember nem az evolúció csúcsa, hanem annyira sikeres, mint a többi ma is élő faj. Annak viszont nincs jeletősége, hogy vannak reliktum fajok, amelyek hosszabb ideje változatlanul léteznek, mint az ember? Az nem utalhat arra, hogy az egy sikeresebb genetikai kombináció, mert hosszabb időnek a próbáját állta ki?
    Az mire utal, hogy a nő a kör belsejében, a férfi meg a kör perifériáján helyezkedik el? :)
    Levente

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Levente, a lecke tanulságát fogalmaztad meg az első mondatodban.
      A reliktum fajok sem változatlanok, csak változásuk nem látványos bizonyos vonatkozásokban, másokban viszont igen. Az utóbbira példa, hogy ezek elterjedési területe korábban összefüggő volt, mára azonban elszigetelt foltokra esett szét. A sikeresség egyetlen összehasonlítható mércéje, hogy az adott leszármazási vonal képviselője eljutott a jelenig, itt van velünk.
      A nő a kör belsejében csak egyensúlyozni akarta azt a méltánytalanságot, ami a jobb oldali piramisnál látható, ahol a férfi alá került, egy szintre a cetekkel. (... és mint látod, így a kígyó közelébe került.)

      Törlés
  2. Az antievolúcionisták túlnyomó többsége ezt a képet szerintem meg sem érti.
    Nem érti meg mi a második ábra lényege külön magyarázat nélkül.
    Továbbá szerintem a második ábrán a nőt nem kellett volna ábrázolni. Pont azért, amiért a többi faj esetében sincs külön ábrázolva a két nem egy-egy egyede. Egy tagadó szemében szintén úgy tűnhet ez is, hogy evolúciós különbséget teszünk a két nem közt. És azt tudjuk, hogy ezek képesek még az élő fába is bele kötni....

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. http://look.onemonkey.org//2012/03/wrongright-treeoflife.jpeg

      Törlés