2013. május 18., szombat

KACSA

Az ÉLET ÉS IRODALOM Páratlan oldaláról:

"(Watson és Crick)
ÁLLÁSFOGLALÁS

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, amelynek küldetése a köznevelés állami irányításában az egységes szakmai színvonal biztosítása, azzal a kéréssel fordult a Magyar Tudományos Akadémiához, hogy foglaljon állást a biológia tanításának egyik fontos kérdésében: a földi élet a darwini evolúcióelmélet vagy a kreácionista megközelítés alapján tanítandó-e (államilag irányított egységesen magas színvonalon)? Az Akadémia elnöke neves biológusokból, genetikusokból álló bizottságot kért fel, akik elaborátumokban egyértelműen a darwini evolúcióelmélet tanítását javasolták.
Az elnök az intézményfenntartó központnak a bizottsági véleményt a következő módosítással küldte el mint az Akadémia hivatalos álláspontját: „A földi élet a darwini evolúció alapján tanítandó, kivéve az ember megjelenését a Földön, amit a kreácionista elmélet alapján, Ádámtól és Évától kezdve kell a tananyagba iktatni.” A bizottság tagjai a fejüket csóválták, nem szóltak, csak magukban sóhajtoztak. ...nahát, milyen vicces emberek az atomfizikusok."

6 megjegyzés:

  1. A hit mindennél fontosabb. Én azt hiszem vagy a vonat siklott ki, vagy valaki átálította a váltót.
    És úgy tűnik az emberi "feljődés" nem egyirányú, halad az visszafelé is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a "Páratlan" oldalon megjelent írás, és aképpen kell kezelni. Nem történt váltóállítás.

      Törlés
  2. Tehát akkor ha jól értelmezem, akkor az emberi evolúció utolsó négyezer évét a kreácionizmus szerint tanítanák, az ezt megelőző kb. 3 millió évet meg a darwini evolúció alapján. Akkor ebből olyan nagy baj nem lehet:) Bár, amúgyis csak kacsa, nem?

    VálaszTörlés
  3. Nem igaz. Váltóállítás volt...
    Gyermekemnek történelemórán (5. o.) azt diktálták a füzetébe, hogy "a fajok teremtéssel vagy törzsfejlődéssel keletkeznek".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szegény történelemtanár! Ugyan, mi járhat a fejében? Ennyire megváltozott a történelem tantárgy oktatási anyaga? Ez azért szomorú, mert az iskola már nem "Páratlan oldal", hanem elvileg a XXI. századra készíti fel az ifjúságot.

      Törlés